Mikael

Distributör

Mitt namn är Mikael och jag är en 39-årig kille som har arbetat på Nim Distribution sedan starten i Malmö där jag bor. Jag är inne på mitt fjärde år som distributör och jag trivs fortfarande väldigt bra med mitt arbete.

Det finns många fördelar med att arbeta under natten, bland annat så har man mycket fritid under dagarna vilket innebär att man kan uträtta mycket privata ärenden såsom tandläkarbesök eller att handla till exempel. På sommaren är det extra trevligt då man kan passa på att sola och bada på stranden under dagtid när andra behöver jobba inomhus.

Jag trivs väldigt bra med mina kollegor och mina arbetsledare under nätterna. Visar man framfötterna och gör ett gott jobb så finns det ofta lediga arbetspass att få möjlighet att hjälpa till på för den som vill arbeta lite extra.

Jag tycker att vi på Nim arbetar med att tänka på vår klimatpåverkan i arbetet och hur vi distribuerar ut våra tidningar och paket på ett miljömedvetet sätt.

Arbetet som distributör passar dig som gillar ett rörligt och aktivt arbete där man får möjlighet att vara utomhus till stor del.

Ingrid

Distributör

Ingrid heter jag och är 50+ och frilansar som grafisk formgivare / webbdesigner. Då jag inte vill frilansa på heltid så kombinerar jag det med arbete som distributör på Nim. Jag har arbetat som distributör sedan 2016 och det är ett av de roligare jobben jag har haft.

Jag distribuerar i Vellinge kommun där jag arbetat med alla våra hjälpmedel genom åren; vagn, cykel och bil.

Jag tycker att jobbet är fantastiskt, man får arbeta självständigt och samtidigt kunna vara ledig under dagtid när det är till exempel soligt och fint ute. För min del som är nattuggla funkar det inte alltid att arbeta 8.00 till 17.00. Då går jag hellre ut i natten och njuter när allt är stilla och luften är som bäst.

Sedan några år tillbaka arbetar vi på Nim med digitala distributionslistor, vilket minskar pappersförbrukningen inom bolaget.

Nim har även slutat plasta in tidningsbuntarna vilket gör att vi förbrukar mindre plast, dessutom besparar det tid för oss bud vid hantering. Vi källsorterar numera dessutom plast, buntband, papper i separata kärl, vilket säkert också påverkar klimatet positivt.

Robert

Distributör

Jag heter Robert, är 56 år och kommer ursprungligen från Malmö. Större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat inom lager och fastighetsskötsel. Jag har arbetat i över 8 års tid på Nim. Här har jag tidigare arbetat på orter som Malmö, Lund, Landskrona och Kävlinge men i samband med att jag har flyttat arbetar jag nu i Ljungbyhed och Åstorp.

Fördelarna med att arbeta som distributör är att du arbetar självständigt och sköter dig själv samt att du får frisk luft på köpet när du är ute på nätterna. För egen del trivs jag bra med att arbeta på natten då jag kan spendera mer tid med min fru, barn och barnbarn på dagarna.

Jag tror att arbetet passar dig som gillar att vara uppe om nätterna, är ordningsam och trivs bra i sitt eget sällskap. Det finns så mycket man får tid till att göra om dagarna i samband med att man arbetar som distributör på nätterna!

Vi på Nim arbetar även miljömedvetet i vårt arbete vilket känns givande och bra. Ett tydligt exempel är att vi arbetar föredömligt med källsortering av plast och andra material under nätterna när vi packar upp försändelser av olika slag.