1. När arbetar jag?

Som distributör jobbar du deltid på natten. Arbetstiden varierar i olika distrikt men är alltid förlagd någon gång mellan kl. 02.00 och 06.00 på vardagar och mellan kl. 02.00 och 07.00 på helgerna. Den faktiska arbetstiden kan variera från natt till natt.

2. Hur mycket får jag i lön?

Hur mycket du tjänar som distributör beror på hur många timmar du arbetar och hur lång yrkeserfarenhet du har. Ingångslönen är 146,16 kr/timme + OB. Transportarbetareförbundets kollektivavtal gäller.

3. Vad händer med min ansökan?

När du skickat in din ansökan för en specifik tjänst arbetar vi för att behandla den så snart som möjligt. Då vi ibland har många sökande kan detta ta lite tid men vårt mål är att du ska få besked i nära anslutning till sista ansökningsdatum.

Om du inte hittar någon tjänst som passar det du söker just nu så kan du även skapa en Job Alert. På så vis får du information till din mail så fort vi söker en tjänst som passar just det du söker.

För att komma till våra lediga jobb och Job Alert, klicka här>>

Post, morgontidningar, tidskrifter, reklam, samhällsinformation, paket och gods.

Du får låna de distributionshjälpmedel du behöver av företaget.

Du får låna en handenhet. I den finns en lista med information om det du ska distribuera den aktuella dagen.

Som distributör distribuerar du på ett distrikt. Till varje distrikt hör en avhämtningsplats. Här hämtar du det du ska distribuera. Vi har många avhämtningsplatser och strävar efter att du ska kunna hämta ditt material så nära som möjligt det område (distrikt) du ska distribuera inom. Du får information om var din avhämtningsplats är vid anställning.

Att distribuera säkert från våra företagsbilar kräver sitt. Du ska hela tiden vara uppmärksam på trafikläget och omgivningen, köra en högerstyrd bil och distribuera rätt försändelse till rätt mottagare – samtidigt. Därför behövs dokumenterad körvana, minst motsvarande att ha haft körkort i 1 år. Vi utbildar dig i sparsam körning. Det är en del av vårt miljöarbete.

Normalt sett övergår en provanställning automatiskt till en tillsvidareanställning, d.v.s. en fast anställning. Får du inte besked om någonting annat, är du fast anställd när provanställningen löpt ut. Detta bekräftas inte med ett nytt anställningsbevis utan det första anställningsbeviset gäller.

Distributörerna organiseras av Transportarbetareförbundet och tjänstemännen av Unionen.