VD berättar: Det enda lika är att varje natt är olika

Den 2 januari distribuerade vi för första gången morgontidningar och annat i västra Skåne. Premiären var en god start. Nu har vi hunnit fylla 7 månader.

Jessica Svenmar, VD, hur har det första halvåret gått?
– HD-Sydsvenskan startade Nim Distribution i Skåne AB för att säkerställa bästa tänkbara förutsättningar för en affärsmässig morgontidningsdistribution till rätt kvalitet. Alla medarbetare ska vara stolta över det resultat vi tillsammans levererar. Vi vet att vi förgyller och förenklar många morgnar runt om i det vi kallar “nim-land”.

E-handeln ökar sekund för sekund. Många väljer andra nyhetskällor än papperstidningen. Påverkar det produktionen?
– Det påverkar produktionen väldigt mycket. Trenderna du beskrev leder till att vi varje natt distribuerar en annan mix av produkter till olika mottagare jämfört med natten före. Våra kunder är de företag som anlitar oss för distribution av morgontidningar, tidskrifter, paket och andra försändelser. Allt pekar på att deras behov av en effektiv, flexibel distributionstjänst med rätt kvalitet kommer att fortsätta att öka.

Vad görs för att bygga Nim Distribution framtidsstarkt?
– Med öppenhet, engagemang, integritet och affärsmässighet värnar vi rätt leveranssäkerhet varje natt. Samtidig utvecklar vi en helt ny produktionsstruktur. En pusselbit där i är distributörsjobb med så hög sysselsättningsgrad som möjligt. Vi är just nu i dialog med Transportarbetareförbundet och Unionen om ny produktionsstruktur.

– Endast en dynamisk produktionsstruktur kan möta kundernas behov. Vi har valt distributionssystemet DI för att säkerställa att vår framtida produktionsstruktur är och förblir dynamisk.

Tack Jessica!
//Catarina Malmsten, Verksamhetsutvecklare

Här kan du läsa tidigare VD berättar