Sommarjobbar du hos oss i år?

Vi distribuerar morgontidningar, paket och andra produkter hem till hushåll och företag i västra Skåne. Fler än 90% av alla anställda jobbar som distributörer. Att hitta rätt semestervikarier för våra skickliga och engagerade medarbetare involverar många. Sommar på Nim betyder alltid nya bekantskaper. Vi tar emot jobbansökningar här >>

– Vi är stolta över att rekrytera med individen i fokus. Distributörer väljer t.ex. själv om de vill ha svenska eller engelska som arbetsspråk. Språkkunskapen måste vara så god att arbetet blir säkert. Det betyder att det måste vara enkelt för personen att göra sig förstådd och ta till sig information ute på fältet. Berättar Magnus Nanne, HR-chef. Han fortsätter:

– Du behöver tala tyst av hänsyn till omgivningen, det kan regna och blåsa och du ser inte den du pratar med. Därför är dialog på telefon en hörnsten i vår rekrytering. Har vi lätt att prata med varandra? Det är mycket viktigare än om någon klarat skolkursen svenska B eller inte.

Gabriela Onas och kollegor i teamet på natten

Distributörsyrket passar många olika, men inte vem som helst. Gabriela Onas, Produktionsledare på natten:
– Arbetet är på natten, alltså måste du enligt lag ha fyllt 18 år. Jag, som själv arbetat som distributör, vill också skicka med detta:

  • Är du trygg bland människor? På natten kan du t.ex. träffa på personer på arbete, på väg hem från nöjen eller något annat. Eller omvänt vara alldeles ensam i ett villakvarter eller på en landsväg.
  • Är du trygg i mörker? Juninatten är ljus, men i augusti är det redan mörkt ute kl. 02:00.
  • Gillar du ditt eget sällskap? Den mesta tiden tillbringar en distributör ensam, utan kollegor. Arbetsledning finns på telefon. Och att lyssna på musik eller poddar går så klart bra.
  • Går du ut när det regnar? Det måste du göra som distributör. Vi jobbar i alla väder.

Håkan Rudberg, tf Produktionschef och Produktchef, tar vid:
– Sedan i höstas bygger vi om vår produktionsstruktur. Sommarvikarier i Malmö och på några fler platser kommer att utgå från en nod, med kollegor och arbetsledare på plats. Överallt annars jobbar vi med avhämtningsplatser där endast ett fåtal medarbetare möts.

– Att vi är i en förändring är vår ensak. Prenumeranter och mottagare ska oavsett kunna njuta av sina goda morgonvanor med papperstidningen eller annat önskat sällskap på rätt plats i rätt tid. Det målet jobbar alla vi för dygnet om.

Detta inlägg publicerades i Jobb. Lägg till bland dina bokmärken.