Fokus på hösten

Vinterns hjälpmedel
I dessa hösttider är det extra viktigt att synas. Det gäller inte minst för oss som bedriver verksamhet på natten. Med hjälp av en reflexväst och reflexer på vagnen blir distributionen mer säker. Distributörer kan göra en beställning via sin arbetsledare.

I den kommande kylan får du som distributör också tillgång till vinterhandskar, som kan beställas via handenheten, samt bråddar för både tå och häl. Bilen är utrustad med isskrapa, snöskyffel, varselväst och givetvis kupévärmare för kalla vinternätter.

Var rädda om er och kom ihåg att använda era hjälpmedel!

Finn lugn med mindfulness
Mind Full eller Mindful? Vår hjärna producerar ständigt en strid ström av tankar, vare sig vi vill det eller inte. Ofta är de på vift på annat håll och sällan i detta nu.

Mindfulness har fått stort genomslag på senare år då det kommer till att hjälpa vid stress, sömnproblem och ångest. Det är ett effektivt sätt för att finna fokus och lugn i vardagen och för oss att bli mer medvetna om vår kropp, våra tankar och känslor.

Tips för mindfulness på jobbet:

  • Uppmärksamma din andning. Är den högt upp i bröstet eller långt ned i magen? Försök att ta djupa andetag.
  • Observera din omgivning. Titta på sakerna omkring dig, lägg märke till ljud och dofter som kanske vanligtvis passerar din uppmärksamhet.
  • Fokusera på kroppens känslor. Känseln i fotens sulor när du står eller går, vinden mot huden eller kontakten mellan kroppen och stolen.

Inte bara på jobbet är mindfulness till hjälp utan kan komma väl till pass när det kommer till att njuta av livets andra goda stunder!

Tips! Det finns en mängd appar och hemsidor som erbjuder gratis mindfulnessövningar. Hittas enkelt genom att ”googla”.